Het hoofddoel van deze studie is om de ontwikkelingsscenario's voor watervoorraden die in de Limpopo Scoping Study (2010) en de Limpopo Monograph (2013) zijn overwogen, te herzien om geactualiseerde toekomstige ontwikkelingsscenario's te produceren en deze te evalueren in termen van sociale, economische en milieuvoordelen, inclusief verbeterde klimaatbestendigheid en gemengde grijze en groene infrastructuuroplossingen (d.w.z. Nature Based Solutions).

Om de doelstellingen te bereiken, heeft het project een technische component en een component voor betrokkenheid van belanghebbenden. Aan de technische kant zullen hydrologische modellen worden bijgewerkt en gevalideerd. Klimaatveranderingsscenario’s zullen worden gebruikt als input voor het testen van adaptatiestrategieën binnen het Limpopo-bekken. De adaptatiestrategieën omvatten traditionele grijze infrastructuur en daarnaast op de natuur gebaseerde oplossingen. De batenanalyse van de adaptatiemaatregelen zal zowel macro- als micro-sociaal-economische voordelen omvatten.

De resultaten van deze studie zullen vervolgens worden gebruikt om de ontwikkeling van een eerste generatie Grensoverschrijdende Diagnostische Analyse (TDA) voor het Limpopo-rivierbekken (LRB) te ondersteunen. Hierdoor zullen de afzonderlijke landen in het stroomgebied het eens worden over een reeks grensoverschrijdende ontwikkelingsprioriteiten voor het bekken. Deze prioriteiten zullen toekomstige grensoverschrijdende en nationale investeringen sturen via een Strategisch Actieplan (SAP) en Nationale Actieplannen (NAP’s).