Omdat ontwikkelingen in het vakgebied van elektronische sensoren elkaar in razend tempo opvolgen is up-to-date blijven een must. Gelukkig zitten we daarvoor in Oost-Nederland op de juiste plek. Tal van bedrijven in Gelderland en Overijssel hebben een uitermate sterke positie op het gebied van het ontwikkelen, produceren en op de markt brengen van sensorsystemen, -componenten en -technologie. Zij zijn de aangewezen partijen om ‘high end’ sensortechnologie toegankelijk te maken voor massatoepassing in sectoren zoals veiligheid, agrofood, life-sciences, transport en logistiek. Deze partijen weten namelijk als geen ander hoe nieuwe innovatieve toepassingen en diensten te ontwikkelen, te produceren en in te zetten zijn.

Onder aanvoering van Thales Nederland en NXP heeft een groep vooraanstaande MKB-ers uit Oost-Nederland samen met prominente kennisinstellingen hun krachten gebundeld. Hun uitdaging: in 3 jaar een baanbrekend sensorsysteem ontwikkelen en industrialiseren, parallel met een exploratieproces van gedurfde nieuwe applicaties. Hiermee ontstaat een toonaangevende technologieketen in het kenniscluster hightech systemen (primair) en agro-food en life-sciences (secundair). Daarnaast komt – bijna vanzelfsprekend, maar als mooie extra bijkomstigheid – ook een brede diversiteit aan regionale arbeidsplaatsen binnen handbereik.

FutureWater zal in nauwe samenwerking met HWM/WUR de toepassing van de sensortechniek in het operationele waterbeheer uitwerken, voor Nederland en daarbuiten. Hierbij valt te denken aan regionale modellering van verdamping en bodemvocht, inschatting van irrigatie en drainage-hoeveelheden en operationele beheersing en ijking van irrigatiesystemen.

 

 

Gerelateerde publicaties

  • 2015 - FutureWater Report 135Terink, W., P. Droogers, G.A.P.H. van den Eertwegh. 2015. De toegevoegde waarde van hoge-resolutie neerslagradar voor het waterbeheer. Case-study binnen het "Daring Applications & Innovations in Sensor Systems" (DAISY) project. FutureWater Report 135X

    De toegevoegde waarde van hoge-resolutie neerslagradar voor het waterbeheer. Case-study binnen het “Daring Applications & Innovations in Sensor Systems” (DAISY) project

    Terink, W., P. Droogers, G.A.P.H. van den Eertwegh