Tijdens de vijftigste editie van het internationale rondreizende Campus Party, 25 tot en met 29 mei is de Jaarbeurs in Utrecht, zal Dr. Walter Immerzeel een keynote lezing geven. De lezing gaat over de gevolgen van klimaatverandering op de gletsjers en ijsvelden in de Himalaya op een hoogte van 5000 meter en hoger. Zo’n 1.5 miljard mensen zijn afhankelijk van water afkomstig van dit hooggebergte. Dr. Immerzeel, hydroloog bij FutureWater en wetenschapper aan de Universiteit Utrecht, heeft het effect van klimaatverandering op de beschikbaarheid van het benedenstrooms onderzocht. Dit is gedaan door de gletsjers, hun stroming en hun smeltgedrag te analyseren met behulp van drone-beelden gemaakt in de tijd.

De lezing van Dr. Immerzeel is op 26 mei om 15:00 uur. Bekijk hier alvast de teaser:

Het festival rekent op zo’n 5.000 studenten en 15.000 andere deelnemers, waarvan veertig procent uit het buitenland, die een kijkje komen nemen naar innovatieve ideeën van starters wereldwijd en komen luisteren naar lezingen van vooraanstaande personen uit de techwereld. Het festival is daarmee het grootste technologiefestival ter wereld en wil een inkijk geven in de wereld van digitale oplossingen voor globale problemen. Voor het festival worden wedstrijden voor studenten uitgeschreven om oplossingen te zoeken voor deze problemen. Door middel van robots, drones, virtual reality, 3d-printers en bijvoorbeeld de Google Car krijgen bezoekers inzichten in wat technologie de wereld kan gaan bieden. Tickets kopen kan hier.

Picture4