FutureWater lanceert een web toepassing die tijds-afhankelijke uitvoer van simulatie modellen met de functionaliteit van Google Maps combineert. De interface is ontwikkeld voor iedereen met toegang tot internet en biedt de mogelijkheid om model resultaten op het web te verkennen. WaterMaps is een eenvoudig toepassing die het mogelijk maakt met weinig inspanning een project pagina te maken van ruimtelijke informatie uit hydrologische modellen.

De ontwikkeling van de WaterMaps werd oorspronkelijk opgezet om de ruimtelijke resultaten van de Soil and Water Assessment Tool (SWAT) om te zetten naar een web-omgeving, gebruik makend van de flexibiliteit van de Google Maps API en de Keyhole Markup Language (KML). De applicatie is echter ook nuttig voor de resultaten van andere simulatie modellen. Een aantal project pagina’s zijn opgezet met de voorlopige resultaten van een aantal actieve FutureWater projecten.

Het is de wens om de applicatie in de nabije toekomst verder te ontwikkelen en er nieuwe functies aan toe te voegen die nuttig zijn voor het analyseren van ruimtelijke informatie over water, klimaat en landbouw. Essentieel daarbij is dat het een toepassing blijft die weinig eisen stelt aan de vaardigheden van de gebruiker, internet en computerspecificaties. Neem gerust contact op met de projectleider voor meer informatie over WaterMaps.