Deze maand vond een workshop plaats in het kader van het Green Water Credits project in Kenia. FutureWater organiseerde de workshop voor de plaatselijke autoriteiten in het stroomgebied van de Tana rivier. De beginselen van het financiële mechanisme werden besproken en de kwantitatieve tools en methoden ontwikkeld door FutureWater werden overhandigd en aan de lokale waterbeheerders. De tools werden geïnstrueerd aan de deelnemers opdat ze zelfstandig de verschillende bodem- en waterbeheers opties kunnen evalueren. Hiermee kunnen de gebieden worden geïdentificeerd waar de implementatie van de groene beheersopties leidt tot meer beschikbaarheid van blauw water, en reductie in erosie en dus minder instroom van sedimenten in de stuwmeren. Zodoende, kan de implementatie van deze beheersmaatregelen worden betaald uit de extra inkomsten uit water en de verlengde levensduur van de stuwmeren.

Dr. Peter Droogers geeft uitleg over de principes van Green Water Credits

De workshop werd goed geëvalueerd door de deelnemers en de combinatie van technische vaardigheden en conceptuele aspecten werd zeer gewaardeerd. Er werd benadrukt dat de plaatselijke staff hun technische vaardigheden met de GWC analyse tools gaat verbeteren, en dat in de nabije toekomst de boodschap van het Green Water Credits concept voor een breder publiek zal worden uitgedragen.

Meer informatie kan worden gevonden op de website van het project [in het engels].